Officiële dealer

Over Hörmann

Op de markt van de bouwelementen is de naam Hörmann vandaag de dag een begrip op het gebied van garagedeuren, huisdeuren, kozijnen en aandrijvingen voor woning en industrie. De Hörmann-groep is op dit vlak dan ook de grootste aanbieder in Europa, dankzij tientallen jaren bestendige groei van een familiebedrijf in het teken van vernieuwing, kwaliteitsgarantie en klantenbinding.
Hörmann KG wordt reeds door de derde en vierde generatie nakomelingen van de stichter van het bedrijf geleid. De persoonlijk aansprakelijke vennoten zijn Thomas J. Hörmann, Martin J. Hörmann en Christoph Hörmann.


Innovatieve producten

Innovatieve producten

De basis van de huidige onderneming werd in de jaren 50 van de vorige eeuw gelegd met de industriële productie van een nieuw type garagekanteldeur, de Berry-deur. De plaatsbesparende, verticaal openende sectionaaldeuren, zowel voor garages als voor industrie- en nijverheidsgebouwen, zijn in de jaren 60 het begin van een ontwikkeling met veelbelovende toekomstmogelijkheden. Het productaanbod wordt voortdurend uitgebreid. Het omvat vandaag de dag naast de gekende klassiekers ook roldeuren, vouwdeuren, brandwerende deuren, snelloopdeuren, deuraandrijvingen en besturingen, dockequipments, brand- en rookafsluitingen, huisdeuren en binnendeuren, luifels en kozijnen.


Internationale groei

Internationale groei

De Hörmann-groep is Europa's marktleider voor deuren en garagedeuren. Meer dan 15 miljoen deuren werden sinds de oprichting in het jaar 1935 geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd. In 26 gespecialiseerde fabrieken in Europa, Noord-Amerika en Azië ontwikkelen en produceren meer dan 6.000 medewerkers hoogwaardige garagedeuren, deuren, kozijnen en aandrijvingen voor de toepassing in particuliere en zakelijke gebouwen. Hoofdzetel van de wereldwijd actieve Hörmann-Groep is de Westfaalse kleine stad Steinhagen in Duitsland. De nog steeds door de familie geleide onderneming bereikteeonlangs een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard euro. Meer dan 80 eigen verkoopfilialen in meer dan 30 landen en vele honderden dealers in rond 35 overige landen zorgen voor klanten overal ter wereld voor korte wegen naar Hörmann.


Hörmann Belgium NV/SA

Hörmann Belgium NV/SA

Sedert 1962 is Hörmann ook in België aanwezig.
Aanvankelijk gebeurt de verkoop vanuit de fabriek te Genk (Hörmann Genk NV). De Belgische verkooporganisatie, Hörmann Belgium NV/SA, wordt in 1978 opgericht en is in Tongeren gevestigd. De verkoop van woningbouwproducten gebeurt via een landelijk netwerk van gespecialiseerde Hörmann-dealers. Industriële deuren en aandrijvingen worden rechtstreeks verkocht. Daartoe beschikt Hörmann Belgium NV/SA over eigen technisch-commerciële adviseurs, een bedrijfseigen montagedienst en een dienst na verkoop.